Toyota se extinde în Brazilia, la fel ca Volkswagen şi General Motors

Da mai departe!

Toyota a anunţat joi că va investi un miliard de reali (243,29 milioane de dolari) pentru extinderea fabricii sale din statul brazilian Sao Paulo, unde va crea 300 de noi locuri de muncă, alăturându-se astfel producătorilor auto Volkswagen şi General Motors care şi-au majorat investiţiile în regiune, transmite Reuters.

Noile fonduri vor permite uzinei Sorocaba, unde sunt construite sedanurile Etios şi Yaris, să producă un noul model, a informat Toyota, fără a da detalii privind noul vehicul.

De mult timp statul Sao Paulo este centrul industriei auto din Brazilia dar recent şi-a pierdut din importanţă din cauza subvenţiilor masive acordate de alte state pentru a-i atrage pe producătorii auto.

Toyota mai are încă două unităţi în Brazilia.

În februarie, Ford anunţase că-şi va închide cea mai veche fabrică din Brazilia şi va renunţa la producerea camioanelor grele în America de Sud, o decizie care ar putea duce la concedierea a 3.000 de angajaţi. Aici se produc camioanele F-4000 şi F-350, precum şi modelul Ford Fiesta, ale cărui vânzări au scăzut.

Decizia Ford face parte din planul de reorganizare la nivel global, care va duce la concedieri masive, închideri de fabrici şi costuri de 11 miliarde de dolari.

În Brazilia, vânzările de maşini şi camioane Ford au crescut cu 10% în perioada 2017 – 2018, în timp ce piaţa auto din statul sud-american a înregistrat o creştere de 15%.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România.

Related posts