Tesla este investigată în Suedia pentru defecţiuni la suspensia maşinilor

Da mai departe!

Agenţia pentru Transport din Suedia investighează defecţiuni apărute la suspensia maşinilor Tesla, într-o anchetă similară cu cea efectuată de autoritatea de reglementare a siguranţei traficului din Norvegia, transmite Reuters.

”Putem… să confirmăm că lucrările de investigaţie sunt în curs şi la noi”, a declarat agenţia suedeză într-un comunicat trimis prin e-mail Reuters.

Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Agenţia finlandeză de transport şi comunicaţii a declarat pentru Reuters că nu a fost contactată în legătură cu defecţiunile suspensiiilor.

Administraţia Norvegiană a Drumurilor Publice (NPRA) a declarat joi că a început să interogheze Tesla în septembrie 2022 şi a cerut producătorului auto să evalueze plângerile consumatorilor cu privire la ruperea braţelor de control din spate jos, la vehiculele sale Model S şi X.

Agenţia norvegiană ar putea recomanda Tesla să recheme vehiculele pentru a înlocui piesele dacă stabileşte că acestea prezintă ”un risc grav”.

Cu toate acestea, ar putea, de asemenea, închide examinarea dacă nu există nicio problemă de siguranţă sau ar putea decide extinderea anchetei.

Întrebată despre investigaţia norvegiană, agenţia suedeză a spus că şi ea a primit ”o serie de notificări despre maşini de la marca Tesla care au suferit de probleme similare”.

Un purtător de cuvânt al autorităţii de reglementare suedeză a refuzat să comenteze în continuare detaliile investigaţiei, deoarece aceasta era încă în curs.

Ştirile despre anchetele suedeze şi norvegiene urmează unei investigaţii Reuters publicată miercuri, care a dezvăluit modul în care Tesla a acuzat şoferii pentru defecţiunile frecvente ale suspensiei şi pieselor de direcţie, despre care ştia de multă vreme că sunt defecte.

Confruntându-se cu costurile de garanţie în creştere, Tesla a căutat să reducă cheltuielile pentru reparaţii, atribuind defecţiunile ”abuzului şoferului”, potrivit articolului Reuters, care s-a bazat pe mii de documente ale  Tesla şi interviuri cu foşti angajaţi, inclusiv manageri de service şi tehnicieni din Norvegia.

Related posts