Seat Ibiza – reconstrucția

Da mai departe!

Seat IBIZA a ajuns la o nouă generație, cea mai atrăgătoare de până acum. Într-o clasă în care concurența devine tot mai acerbă, Ibiza a devenit și mai avansată din punct de vedere tehnologic.

Cel mai important model al brandului spaniol are un design complet nou. Subcompacta a primit trăsături noi care reflectă caracterul mărcii SEAT, păstrând ADN-ul mărcii, dar cu forme mai ascuţite şi sportive, modelul fiind caracterizat de suprafeţe mai profilate, accentuate, atractive şi fluide. Modelul de test vine în nivelul de echipare FR. Acesta adaugă un plus la look-ul dinamic și sportiv. Elementele aduse de pachetul FR: difuzorul de aer spate, țevile de eșapament, bara de protecţie faţă modificată, suspensia sport şi pachetul negru exterior oferit exclusiv pentru această versiune. Mașina este construită pe noua plaftormă modulară MQB A0.
Sub capotă am găsit motorul pe benzină 1.0 TSI cu trei cilindri care produce 115 CP, fiind dotat cu turbocompresor, intercooler şi injecţie directă. Acesta este cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte, în această combinație, Seat Ibiza FR este destul de sprintenă, dar nu oferă performanțe sportive. Comportamentul dinamic al maşinii, ţinuta de drum şi confortul la condus sunt schimbate mult de debutul platforme MQB A0, dar şi datorită creşterii cu 30% a rigidităţii torsionale. Noul SEAT Ibiza este disponibil numai cu o caroserie cu 5 uşi, care este acum mai practică, iar noul design oferă aspectul sportiv al unui model cu 3 uşi.
În interior, regăsim materiale mai bune decât la vechea generație, dar și un design care nu mai este atât de plictisitor. Spaţiul interior al noului SEAT Ibiza a crescut într-un mod impresionant, acum este o maşină mult mai confortabilă. De exemplu, spaţiul pentru picioare la bancheta spate a crescut cu 35 mm, în timp ce spaţiul pentru zona capului a crescut cu 24 mm la scaunele din faţă şi cu 17 la cele din spate. Portbagajul a fost mărit cu 63 de litri, până la o capacitate totală de 355 de litri, cea mai bună din clasa sa.
În ceea ce priveşte conectivitatea, noul SEAT Ibiza este singura maşină 100% conectată datorită unui număr de trei opţiuni: Apple Car Play, Android Auto şi Mirror Link, ecranul de pe care se controlează aceste funcții este unul tactil de 8 inch. Sistemul audio provine de la beats și se aduce foarte bine.
Printre sistemele de siguranță prezente la bord se numără: Front Assist, Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control, Keyless Entry, dar și asistentul la parcare dotat cu cameră pentru marșarier.

Seat Ibiza 1.0 FR
0-100 km/h: 9,3 sec
Viteza maximă: 202 km/h
L/l/î: 4.059/1.780/1.444
Masă proprie: 1.140
Cilindree (cmc): 999
Putere (CP): 115 la 5.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 200 la 2.000 rpm
Consum mediu: 6,5 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts