Kia lansează un serviciu public de încărcare pan-european

Da mai departe!

Kia Motors a lansat KiaCharge, un serviciu public integrat pan-european de încărcare a automobilelor electrice. Cu ajutorul acestuia, deținătorii automobilelor KIA EV (100% electrice) și PHEV (Plug-in Hybrid) vor avea acces la cea mai mare rețea de încărcare din Europa și se vor bucura de o soluție de plată simplificată și eficientă, cu ajutorul unui singur card și a unei singure aplicații. Serviciul oferă tarife atractive pentru toți clienții, fiind proiectată să se potrivească preferințelor individuale de încărcare ale acestora.

Oferit în parteneriat cu Digital Charging Solutions (DCS), serviciul KiaCharge oferă acces clienților Kia la aproximativ 160.000 de puncte de încărcare în toată Europa, incluzând prize de încărcare AC și DC.

Prin abonarea la serviciul KiaCharge, utilizatorii vor avea acces la puncte de încărcare ale tuturor operatorilor importanți printr-o singură platformă, ceea ce face încărcarea mai simplă și mai ușor de utilizat. Datorită serviciului e-Roaming, clienții își pot încărca automobilele în toată Europa, fără a avea nevoie de contracte adiționale cu alți furnizori, plățile făcându-se pentru o singură factură lunară.

Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, a declarat: „Disponibilitatea și amplasarea optimă a punctelor publice de încărcare rămâne un obstacol perceput de mulți potențiali cumpărători de automobile electrice. Prin introducerea unui serviciu de încărcare acoperitor și ușor de folosit pentru clienții noștri, accesibil dintr-un singur cont, Kia face ca deținerea unui automobil electric să fie o opțiune viabilă pentru mulți cumpărători.”

Odată cu progresele continue în dezvoltarea tehnologiei bateriilor, distanța pe care o poate parcurge un automobil EV cu o singură încărcare se îmbunătățește constant. De exemplu, modelul Kia e-Niro echipat cu bateria de 64 kWh poate parcurge până la 455 km cu o singură încărcare, combinând stilului și versatilitatea unui crossover cu autonomia pe distanțe lungi și zero emisii.

În anii următori, mulți șoferi vor face trecerea de la automobilele cu motoare cu combustie internă la automobilele electrice. Se așteaptă ca cererea pentru stațiile publice de încărcare să crească cu 35% în următorii 10 ani, potrivit unui studiu realizat de compania McKinsey în august 2018.

Serviciul KiaCharge – un singur cont pentru toată Europa
Cu ajutorul platformei KiaCharge, Kia oferă clienților săi de automobile EV și PHEV un serviciu public de încărcare care acoperă toată Europa prin serviciul eRoaming. Acesta permite șoferilor automobilelor electrice să folosească stații de încărcare multiple fără a avea nevoie de contracte adiționale cu alți furnizori.

În special pentru călătoriile mai lungi sau în afara țării lor, acest serviciu va aduce un confort sporit și o liniște sufletească în plus șoferilor automobilelor Kia EV și PHEV.

Noul serviciu de încărcare oferă un website care cuprinde toate informațiile relevante, incluzând detalii de produs, tarife, harta rețelei de încărcare și administrarea contului. În plus, experiența KiaCharge poate fi îmbunătățită prin aplicațiile iOS și Android, care permit planificarea inteligentă a rutelor, pentru a ajuta utilizatorii să găsească ușor stații de încărcare la finalul călătoriei sau pe parcurs. Clienții pot găsi cu ușurință puncte de încărcare disponibile folosind sistemul de infotainment al automobilului.

Clienții platformei KiaCharge pot accesa rețeaua DCS printr-un singur card cu identificare a frecvenței radio (RFID) sau printr-o aplicație. Utilizatorii găsesc în aplicație informații în timp real despre prețul încărcării la toate stațiile și dispun de transparență totală despre tariful serviciului de încărcare. Clienții vor primi o singură factură lunară pentru utilizarea rețelei, în loc de facturi individuale pentru fiecare încărcare.

KiaCharge va oferi utiizatorilor o gamă de tarife diferențiate în funcție de nevoile lor de mobilitate. Acest lucru va permite utilizatorilor care parcurg distanțe scurte să plătească pentru încărcările individuale fără a avea nevoie de abonament lunar, sau oferă un mix de prețuri per încărcare și abonamente cu prețuri fixe pentru cei care își încarcă în mod regulat automobilele EV sau PHEV.

Toate tarifele sunt gândite să facă încărcarea mai confortabilă, eficientă și accesibilă, oferind metode de plată simple și o singură factură lunară.

Planurile de lansare a serviciului în Europa
Serviciul KiaCharge va fi lansat pe șapte piețe europene în septembrie și octombrie 2020: începând cu Italia, Polonia și Spania, urmate de Austria, Franța, Germania și Elveția. Serviciul va fi activat pentru clienții din UK în al patrulea trimestru al anului 2020. Kia intenționează să extindă schema către clienții din mai multe țări europene în viitorul apropiat.

De asemenea, DCS este partener cu celălalt brand auto al Hyundai Motor Group și anume Hyundai Motors Europe, care va lansa un serviciu public integrat de încărcare pan-european similar în același timp.

Related posts