Kia EV9 desemnată „Mașina de lux a anului 2024 în Germania”

Da mai departe!

După debutul său în clasa automobilelor de cinci metri, Kia a câștigat imediat de partea sa juriul format din 27 de membri al competiției „Mașina anului 2024 în Germania” (GCOTY – German Car of the Year 2024”). SUV-ul 100% electric cu trei rânduri de scaune Kia EV9 a fost selectat în categoria „Luxury”. Aceasta include toate modelele cu un preț de bază de peste 70.000 de euro. Kia EV9 s-a impus în fața altor 8 modele care erau în concurs.

Kia EV9 este acum al doilea model disponibil ca automobil electric dedicat, pășind pe urmele mult premiatului model EV6, care a fost desemnat „Mașina anului 2022 în Europa”. Kia EV9 este disponibil pentru comandă în Europa încă din iulie, iar primele unități destinate clienților europeni vor fi livrate în cursul acestui an.

„Fiind noul automobil ”navă-amiral” dezvoltat de Kia, SUV-ul EV9 joacă un rol esențial în transformarea mărcii noastre într-un furnizor principal de automobile electrice. Cu interiorul extraordinar de flexibil și spațios, designul impresionant și tehnologia de încărcare ultra-rapidă, acesta stabilește noi standarde în segmentul SUV”, a declarat Won-Jeong Jeong, președintele Kia Europe. „Suntem foarte mândri că modelul EV9 a fost desemnat „Mașina de lux a anului în Germania” chiar înainte de a fi lansat, deoarece este un semnal puternic că marca Kia și strategia sa de electrificare sunt recunoscute și premiate de experții din industria germană.”

În cadrul competiției GCOTY, care a avut loc pentru a șasea oară în acest an, un juriu format din 27 de jurnaliști din industria auto a testat și evaluat un total de 48 de modele noi. Competiția este împărțită în cinci categorii: „Compact”, „Premium” și „Luxury”, precum și „New Energy” și „Performance”. Juriul va selecta acum câștigătorul general dintre cei mai buni cinci din clasă, care va fi anunțat la începutul lunii octombrie.

Related posts