Kia EV6 triumfă la premiile „Red Dot Design Awards 2022”

Da mai departe!

La scurt timp după ce a fost încoronat „Mașina Anului 2022 în Europa”, premiatul model Kia EV6 a revendicat victoria la prestigioasele premii Red Dot Design 2022. Juriul format din 50 de experți al renumitei competiții internaționale de design a acordat modelului EV6 premiul „Red Dot: Best of the Best” pentru designul său inovator și avangardist. De asemenea, crossover-ul 100% electric a fost desemnat câștigător al categoriei Red Dot: „Innovative Products”.

Fiind primul automobil electric dedicat Kia, EV6 simbolizează noua direcție a mărcii, pe măsură ce aceasta face tranziția spre a deveni un furnizor de top de soluții de mobilitate sustenabilă. Crossover-ul electric inovator a fost creat conform noii filozofii de design Kia „Opposites United”, care oferă o identitate vizuală puternică, cu combinații contrastante de elemente stilistice ascuțite și forme sculpturale. De asemenea, EV6 este primul model Kia care se bazează pe platforma avansată E-GMP (Electric-Global Modular Platform) a companiei. Această platformă inovatoare a permis modelului EV6 să ofere unul dintre cele mai spațioase interioare din clasa sa, o autonomie de până la 528 km și o tehnologie de încărcare ultra-rapidă de 800 de volți care permite automobilului să fie încărcat de la 10 la 80% în doar 18 minute.

Karim Habib, șeful Centrului Global de Design Kia, a declarat: „EV6 este un automobil foarte important pentru Kia, deoarece este primul nostru model 100% electric, cu cea mai bună tehnologie pentru o nouă eră. Avem ambiția de a continua să avansăm limitele designului auto și să susținem esența produsului cu modele inventive, îndrăznețe și avangardiste.

„Aceste două premii Red Dot onorează munca asiduă a echipelor noastre și ne încurajează să menținem cursul către un viitor al mobilității, mai responsabil cu mediul pentru toți.”

EV6 continuă succesul impresionant înregistrat de Kia la premiile Red Dot. Din 2009, când Kia Soul a devenit primul automobil de la o marcă coreeană care a primit premiul, un total de 27 de modele Kia au fost premiate cu un râvnit premiu Red Dot. De asemenea, EV6 este al șaselea model Kia care primește distincția Red Dot „Best of the Best”.

Kia EV6 a primit un răspuns extrem de pozitiv de la lansarea sa de anul trecut. Pe lângă premiile Red Dot și „Mașina Anului 2022 în Europa”, crossover-ul electric a câștigat și premiile „Mașina Anului 2022 în Germania” la categoria Premium, „Mașina Anului 2022 în România”,  „Mașina Anului 2022 în Irlanda”, „What Car? Car of the Year 2022” în Marea Britanie, „Crossover of the Year” la premiile TopGear.com Awards 2021 și premiile inaugurale „Best Cars of the Year” 2021/22.

Premiul Red Dot: un juriu internațional de experți evaluează mai mult decât estetica

Red Dot Design Award este una dintre cele mai mari competiții de design din lume. Este organizată anual de Design Zentrum Nordrhein-Westfalen și este împărțită în trei discipline: Product Design, Brands & Communication Design și Design Concept. Istoria tradiționalului „Red Dot Award: Product Design” datează din 1955.

Produsele din acest an au fost evaluate de un juriu internațional format din 50 de membri, ce a cuprins designeri independenți, profesori de design și jurnaliști de specialitate. Pe lângă estetică, competiția de design de produs evaluează și criterii precum funcționalitatea, ergonomia, calitatea și compatibilitatea ecologică. În metacategoria „Innovative Products”, accentul se pune pe caracteristicile inovatoare ale produsului supus evaluării.

Related posts