KIA EV6 este Car of the Year 2022

Da mai departe!

Un juriul format din 61 de jurnaliști auto din 23 de țări a decis în această seară că vehiculul electric KIA EV6 este Car of the Year 2022.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc în această seară la Geneva, un juriu format din 61 de jurnaliști a decis câștigătorul ediției din 2022 a car of the Year.

Astfel, râvnitul trofeu „Mașina anului” în Europa a fost cucerit de modelul 100% electric Kia EV6.

„Este o surpriză plăcută să văd Kia EV6 drept câștigător al marelui premiu. Era timpul ca marca și producătorul Kia să fie recompensați deoarece au muncit mult la această mașină. Ritmul de progres al Kia este cu adevărat impresionant”, a declarat președintele juriului Car of the Year 2022, Frank Janssen.

De asemenea, Jason Jeong, președintele Kia Europe, a declarat că „este o mare onoare să devenim «Mașina europeană a anului 2022» cu EV6, prima Kia care cucerește acest prestigios premiu. EV6 este cu adevărat o mașină emblematică gândită încă de la început pentru a face mobilitatea electrică distractivă, convenabilă și accesibilă. Mașina combină o autonomie impresionantă, capacități de încărcare ultra-rapidă și un interior spațios cu tehnologie înaltă”.

Mașinile pe care KIA EV6 (279 puncte) a reușit să le învingă în finală sunt, în ordinea punctelor, Renault Mégane E-Tech Electric (265 puncte), Hyundai Ioniq 5 (261 puncte), Peugeot 308 (191 puncte), Skoda Enyaq iV (185 de puncte), Ford Mustang Mach-E (150 de puncte) și Cupra Born (144 puncte).

Având în vedere diferența de doar câteva puncte dintre primele trei modele este limpede că întreaga competiție din acest an a fost una strânsă. Este important de observat că toate modele aflate pe podium în acest an sunt 100% electrice și că două dintre acestea, KIA și Hyundai, fac parte din același grup, vehiculele împărțind aceeași platformă tehnică

Related posts