BMW Seria 2 Active Tourer – mașină germană de familie

Da mai departe!

BMW Seria 2 Active Tourer are o ofertă foarte bună la Automobile Bavaria, de aceea am adus-o la testele AutoReport.ro. Am petrecut câteva zile cu modelul compact premium al germanilor prin București.
BMW Seria 2 Active Tourer are un look interesant. Partea frontală restilizată oferă un plus de impact asupra aspectului sportiv al modelelor. Blocurile optice față au fost și ele modificate pentru a se integra mai bine în gama BMW. Noile proiectoare de ceaţă LED opţionale au fost încorporate în prizele de aer exterioare.
Lateralele sunt frumos conturate și au un coeficient aerodinamic foarte bun. La spate, ţevile de eşapament ale evacuării au acum o secţiune transversală mai mare, de 90 de milimetri.
Cu o lungime de 4.342 milimetri, o lăţime de 1.800 milimetri şi o înălţime de 1.555 milimetri, modelul combină dimensiunile compacte de la exterior cu un spaţiu interior generos, ceea ce îl face perfect pentru a îndeplini numărul tot mai mare de provocări ridicate de mobilitatea urbană.
Sub capotă, modelul a primit un motor de 2 litri diesel. Aceasta este celebra unitate cu 4 cilindri a grupului, dar care produce pe acest model 150 CP. Versiunea testată de noi poartă numele 218d. Motorul este cuplat la transmisia automată sport Steptronic.
Active Tourer stă foarte bine în viraje, se lipește de asfalt și nu îți lasă impresia că vine cu totul peste tine la frânări bruște. Din punct de vedere al consumului, acest diesel stă foarte bine, mai ales în oraș. Sistemul cu AdBlue este cel care încadrează mașina în cele mai noi standarde de emisii europene.
Conducătorul şi pasagerul din faţă se bucură de o poziţie mai înaltă a scaunelor comparativ cu un sedan, ceea ce permite o vizibilitate superioară de jur-împrejur şi, în acelaşi timp, un acces facil în automobil. Scaunele au devenit și ele mai confortabile. Multitudinea de posibilităţi de stocare ne amintește că suntem într-un automobil de familie, dar sportivitatea amintește de sedanurile mărcii.
În interior, avem parte de materiale premium, iar scaunele deși nu sunt din piele au un material textil cu detalii interesante.
Modelul de test este echipat cu cea mai recentă generaţie a conceptului de operare inovator iDrive (disponibil începând cu luna iulie 2017). Atunci când se comandă sistemul de navigaţie opţional, ecranul central de înaltă rezoluţie, de 6,5 ţoli (16,51 cm) sau 8,8 ţoli (22,35 cm), acesta vine cu funcţie touchscreen. De asemenea, pe lângă sistemul iDrive de ultimă generaţie disponibil standard, conducătorii au opţiunea de a folosi Touch Controller (Navigation Plus) sau control vocal inteligent.
BMW Seria 2 Active Tourer este primul model din segmentul premium al clasei compacte care este echipat cu Head-Up Display. În loc să fie afişată pe parbriz, informaţia este prezentată pe un ecran care se extinde între volan şi parbriz.
Ca toate modelele mărcii, BMW Seria 2 Active Tourer beneficiază de o gamă largă de servicii internet, disponibile şi în România. Se remarcă funcţia Apps care permite utilizatorilor să acceseze o gamă tot mai largă de funcţii, prin simpla încărcare a unor aplicaţii pe telefonul mobil. Astfel sunt perfect integrate în maşină web radio, Deezer, Aupeo!, Last Mile Navication, Twitter sau Facebook.
Standardele de siguranţă şi confort de la bordul BMW Seria 2 Active Tourer sunt amplificate de sisteme de asistenţă. Sistemele de asistenţă disponibile ca parte a pachetului Driving Assistant Plus includ Active Cruise Control (tempomat activ) cu funcţia Stop & Go, care permite automobilului să menţină automat ritmul cu fluxul de trafic la viteze de până la 140 km/h. Sistemul se adaptează la schimbările din trafic prin frânarea sau accelerarea automobilului şi menţine continuu distanţa de siguranţă stabilită faţă de vehiculele din faţă. De asemenea opţional, Driving Assistant are atât funcţia de avertizare la părăsirea benzii (Lane Departure Warning), cât şi City Braking, care frânează automat la viteze de până la 60 km/h ca reacţie la o coliziune iminentă cu un automobil, o motocicletă sau un pieton.

BMW Seria 2 Active Tourer facelift 218d
0-100 km/h: 7,3 secunde
Viteza maximă: 223 km/h
L/l/î: 4.342/1.800/1.555
Masă proprie: 1.515 kg
Volum portbagaj (l): 468
Cilindree (cmc): 1.995
Putere (CP): 150 la 4.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 350 la 1.750 rpm
Consum mediu: 5,5 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: automată, 8 trepte

Related posts