Tesla a semnat un acord secret cu compania minieră braziliană Vale pentru furnizarea de nichel

Da mai departe!

Tesla a semnat un acord secret cu compania minieră braziliană Vale pentru furnizarea de nichel producătorului american de maşini electrice, a informat miercuri Bloomberg News, citând surse apropiate situaţiei, transmite Reuters

Preţul nichelului, care este esenţial pentru fabricarea bateriilor pentru vehicule electrice, a crescut constant chiar şi înainte de conflictul din Ucraina, care a adus la accentuarea avansului şi a declanşat haos la Bursa de Metale din Londra la începutul lunii martie.

Preţurile altor metale utilizate la construcţia de maşini, inclusiv aluminiu, paladiu şi litiu, au crescut şi ele recent.

Tesla, cel mai mare producător de automobile din lume în funcţie de valoarea de piaţă, a semnat un acord cu Vale pentru aprovizionarea timp de mai mulţi ani cu nichel din Canada, a informat Bloomberg.

Constructorul auto nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Vale a refuzat să comenteze informaţia, dar a spus că a declarat anterior că compania vinde în prezent 5% din producţia sa pe piaţa de vehicule electrice şi intenţionează să crească această pondere la 30%-40%.

Tesla a fost mai puţin afectată de problemele lanţurilor de aprovizionare apărute în urma pandemiei de Covid-19, în comparaţie cu alţi producători de automobile care au redus producţia din cauza lipsei mai multor componente, între care cipuri şi metale pentru bateriile vehiculelor electrice.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat la începutul acestei luni că producătorul de maşini electrice şi compania sa de rachete SpaceX se confruntă cu presiuni inflaţioniste semnificative în privinţa materiilor prime şi logisticii.

Related posts