Porsche se aliază cu Customcells pentru a produce baterii auto performante

Da mai departe!

Porsche, divizia de automobile sport-lux a grupului Volkswagen, înfiinţează o companie mixtă cu Customcells, pentru a produce baterii de înaltă performanţă, care vor reduce semnificativ timpul de încărcare pentru vehiculele electrice, transmite Reuters.

Parteneriatul cu Customcells, o companie din sudul Germaniei, specializată în celule de baterii litiu-ion, va viza producerea de baterii auto cu densitate de energie mai mare decât prototipurile utilizate în maşinile electrice actuale ale Porsche, a declarat compania într-un comunicat.

Producătorii auto europeni fac eforturi pentru a reduce dependenţa lor de furnizorii de baterii din Asia, pe măsură ce lansează modele imtegral electrice pentru a îndeplini obiectivele de emisii mai stricte din Uniunea Europeană.

Pe lângă reducerea timpului de încărcare, îmbunătăţirea densităţii energetice va însemna reducerea cantităţii de materie primă necesară în baterii pentru a atinge aceeaşi autonomie. De asemenea, va reduce costurile de producţie a bateriei, făcând maşinile electrice mai accesibile.

Porsche a declarat că va investi o sumă de peste 10 milioane de euro în asocierea la care va deţine o participaţie de 80%.

Unitatea de producţie îşi propune să aibă o capacitate de 100 kilowatti oră, echivalentă cu baterii pentru 1.000 de maşini pe an.

Directorul general al Porsche, Oliver Blume, a declarat în aprilie că producătorul auto doreşte să accelereze dezvoltarea mobilităţii electrice, cu planuri pentru o fabrică germană în Tuebingen, care să producă celule pentru baterii. În acel moment, el nu a spus dacă Porsche va căuta un partener.

Customcells are sediul în Tuebingen. Compania-mamă a Porsche, Volkswagen, a anunţat că intenţionează să construiască jumătate de duzină de fabrici de baterii în toată Europa şi să extindă infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice la nivel global.

Related posts