O altă companie petrolieră schimbă macazul și se concentrează pe investițiile în baterii de mașini electrice

Da mai departe!

Compania petrolieră bp a dezvăluit astăzi că va investi până la 50 de milioane de lire sterline (aproximativ 60 de milioane de dolari) într-un nou centru de testare a bateriilor de ultimă generație pentru autovehicule electrice (VE) și un laborator analitic în Marea Britanie. Este o schimbare majoră pentru bp, care și-a anunțat anterior intenția de a investi până la 18 miliarde de lire sterline în sistemul energetic al Marii Britanii până la sfârșitul anului 2030.

Planificate să se deschidă până la finalul anului 2024, noile facilități vor fi situate la sediul global existent al bp pentru brandul Castrol din Pangbourne, Berkshire și vor crea locurile de muncă în domeniul tehnologiei, ingineriei și științei prezente. Centrul desfășoară deja activitatea de cercetare și dezvoltare în domeniul combustibililor, lubrifianților și fluidelor pentru autovehicule electrice și își propune să devină un hub lider în materie de tehnologii ale lichidelor și inginerie în Marea Britanie.

„Susținem Marea Britanie. Ne angajăm pe deplin în tranziția energetică a Marii Britanii. Această investiție suplimentară va ajuta la accelerarea tranziției către autovehiculele electrice prin dezvoltarea de soluții care să ajute la decarbonizarea sectorului transporturilor. Acesta este un alt exemplu al planurilor noastre ambițioase de a face mai mult și de a merge mai repede”, a declarat Louise Kingham, director bp în Marea Britanie.

Noile facilități vor contribui la continuarea dezvoltării tehnologiilor fluidelor și ingineriei de vârf pentru autovehiculele hibride și complet electrice cu baterie, având ca scop să aducă industria mai aproape de atingerea punctelor cheie cu privire la adoptarea vehiculelor electrice (VE) de masă. Fluidele avansate Castrol ON pentru autovehicule electrice gestionează temperaturile din cadrul bateriei, ceea ce permite încărcarea ultra rapidă și sporește eficiența, contribuind la mărirea autonomiei pentru o singură încărcare și extinzând durata de viață a sistemelor de transmisie.

În plus, tehnologiile și ingineria avansate în domeniul fluidelor pentru autovehicule electrice pot fi aplicate și în alte industrii, cum ar fi lichidele pentru management termic pentru centrele de date, în cadrul cărora cererea crește exponențial. Cea mai mare parte a traficului IP (Internet Protocol) din lume trece prin centrele de date și, din 2010, s-a dublat numărul utilizatorilor de internet din întreaga lume, în timp ce traficul de internet global a crescut de 15 or[i] -, o tendință care se preconizează că va continua în următorul deceniu.

Michelle Jou, CEO-ul Castrol, a declarat: „Ne angajăm să sprijinim electrificarea transportului și adoptarea autovehiculelor electrice. Dezvoltarea domeniului fluidelor pentru autovehicule electrice este o oportunitate uriașă și ne propunem să fim lider de piață în acest sector. Două treimi dintre marii producători auto din lume folosesc fluide Castrol ON pentru autovehicule electrice ca parte a umplerii din fabrică[ii] și furnizăm, de asemenea, fluid Castrol ON pentru autovehicule electrice echipei Jaguar TCS Racing Formula E.

„Această nouă investiție semnificativă ne va permite să construim tehnologii și capacități strategice suplimentare pentru a dezvolta în continuare domeniul fluidelor pentru autovehicule electrice pentru viitor. Facilitățile vor fi, de asemenea, o modalitate uimitoare de a demonstra clienților cunoștințele noastre tehnologice integrate, în timp ce contribuim la promovarea tranziției către autovehiculele electrice.”

Richard Bartlett, vicepreședinte senior al companiei bp pulse a adăugat: „La bp pulse ne propunem să oferim cea mai rapidă și mai fiabilă experiență de încărcare clienților noștri cu autovehicule electrice și să continuăm să investim în rețeaua noastră rapidă și ultra-rapidă la nivel global pentru autoturisme și camioane. Această investiție ne va ajuta să dezvoltăm în comun tehnologia pentru baterii și încărcătoare și soluții digitale cu partenerii noștri OEM, pentru a ne aduce contribuția la mărirea autonomiei, încărcarea mai rapidă și rezistența mai mare a autovehiculelor electrice.”

Castrol intenționează să folosească noile facilități pentru a continua să lucreze cu producătorii și furnizorii auto pentru a proiecta în comun tehnologia viitoare a bateriilor și lichiidele de management termic asociate. De asemenea, va căuta să dezvolte tehnologii viitoare necesare pentru a ajuta la activarea încărcării ultra-rapide care stă la baza strategiei de dezvoltare a companiei bp pulse.


[i] Centre de date și rețele de transmisie a datelor – Analiză – IEA

[ii] Pe baza datelor LMCA pentru 20 dintre cei mai importanți producători de echipamente originale (vânzări de autovehicule noi) în 2021. Folosite de acești producători de echipamente originale ca parte a umplerii din fabrică a autovehiculelor electrice.

Related posts