Kaspersky Automotive Adaptive Platform integreaza Airbiquity OTAmatic pentru a oferi actualizari sigure over-the-air pentru masinile inteligente

Da mai departe!

Kaspersky a integrat SDK-ul sau pentru aplicatii pentru masini inteligente cu platforma de management de software over-the-air (OTA) Airbiquity OTAmatic®. Prin aceasta integrare, dezvoltatorii de aplicatii pentru unitati de control electronice (ECU) bazate pe Kaspersky Automotive Adaptive Platform pot gestiona livrarea in siguranta, de la distanta, a actualizarilor de software pentru aplicatiile lor.

Tehnologia OTA permite orchestrarea si automatizarea centralizata a actualizarilor si setarilor software pentru mai multe ECU-uri ale vehiculelor conectate. Odata cu cresterea numarului de masini inteligente, cererea pentru capacitatea de actualizare OTA este pe val, cu o crestere a pietei OTA estimata la 19%. In plus, in timp ce tehnologia OTA devine esentiala pentru dezvoltatorii de software pentru vehicule inteligente, cerintele de securitate pentru OTA sunt, de asemenea, in crestere. In martie 2021, UNECE a publicat regulamentul de securitate UN R156 cu o prevedere vizand actualizarile de software si sistemele de gestionare a actualizarilor de software pentru vehicule, care va deveni obligatorie pentru toate vehiculele noi din 2024.

Actualizarea Kaspersky Automotive Adaptive Platform cu Airbiquity OTAmatic raspunde nevoilor clientilor de a planifica si executa actualizari OTA si de a avea incredere ca tehnologiile utilizate sunt sigure si securizate.

Airbiquity OTAmatic ofera clientilor Kaspersky Automotive Adaptive Platform o platforma cuprinzatoare de gestionare a software-ului pentru campanii de actualizare a software-ului, cu directionare specifica a dispozitivului si politica discreta si control de confidentialitate. Gestionarea actualizarilor software este activata pentru aplicatiile din diferite ECU pentru masini inteligente in care se poate utiliza Kaspersky Automotive Adaptive Platform SDK: telecomunicatii (unitati de control telematice – TCU), comunicare vehicle-to-everything (V2X) si sisteme avansate de asistenta pentru sofer si sisteme de pilot automat (ADAS/HAD) sau digital cockpit.

Securitatea actualizarilor de software este asigurata in continuare prin implementarea Uptane in cadrul Airbiquity OTAmatic, care a fost conceput special pentru piata auto. Kaspersky Automotive Adaptive Platform contribuie la securitatea OTA prin abordarea securitatii pe mai multe niveluri si prin sistemul proprietar de operare, KasperskyOS, securizat din proiectare. Acest design asigura separarea clara intre componentele de sistem si controlul comunicatiilor intre acestea, astfel incat orice defectiune sau interferenta deliberata nu va afecta aplicatia.

„OTAmatic orchestreaza actualizarile over-the-air in siguranta pentru toate platformele hardware si software. Parteneriatul cu Kaspersky, o companie sinonima cu solutiile de protectie a securitatii cibernetice, pentru a permite actualizarile OTA pentru platforma lor software AUTOSAR Adaptive, a fost o potrivire fireasca, deoarece produsele ambelor companii sunt axate in mod special pe securitate”, a spus Keefe Leung, Airbiquity’s Vice President of Product Management.

„Este important ca producatorii de automobile si furnizorii de componente sa respecte noile cerinte si sa ofere clientilor lor cele mai moderne solutii in ceea ce priveste functionalitatea si, la fel de important in cazul industriei auto, securitatea. Aceasta este o prioritate si pentru Kaspersky, asa ca incercam sa gasim cele mai bune solutii pentru a raspunde acestor nevoi. Am ales Airbiquity dupa ce am analizat multe alternative, considerandu-l cel mai potrivit partener”, a spus Evgeniya Ponomareva, Senior Business Development Manager, KasperskyOS Business Unit la Kaspersky.

Pentru a afla mai multe despre Kaspersky Automotive Adaptive Platform, vizitati site-ul KasperskyOS.

Related posts