Constructorul auto german Audi analizează în continuare o eventuală intrare în Formula 1

Da mai departe!

Constructorul auto german Audi analizează în continuare o eventuală intrare în Formula 1 dar nu a luat încă o decizie finală şi evaluează toate opţiunile, a declarat directorul de dezvoltare de la Audi, Oliver Hoffmann, pentru revista de specialitate ‘Automobilwoche’, informează DPA.

Audi, una dintre diviziile grupului Volkswagen, poartă de mult timp discuţii cu Formula 1. Directorul general de la Audi, Markus Duesmann, a recunoscut acest lucru în repetate rânduri. Duesmann a fost implicat în trecut în Formula 1 şi la rândul său a fost director de dezvoltare la BMW.

„Suntem în contact cu Federaţia internaţională de automobilism (FIA) şi Formula 1”, a declarat Oliver Hoffmann pentru ‘Automobilwoche’. Cu toate acestea, Hoffmann a precizat că deocamdată nu sunt îndeplinite toate circumstanţele pentru o intrare a Audi în F1. „Pentru aceasta este nevoie ca o decizie cu privire la viitoarele reguli, care se vor aplica din 2026, pentru unităţile motoare să fie convenită şi anunţată de FIA. Nu este cazul în prezent”, a spus Hoffmann.

Începând din 2026, motoarele hibride utilizate în Formula 1 vor trebui să utilizeze combustibili fosili în proporţie de 100%. De asemenea, motorul pe ardere internă ar urma să contribuie cu doar 50% din performanţa vehiculului, restul urmând să fie asigurat de motorul electric.

Pe lângă Audi există speculaţii că şi Porsche, o altă divizie din grupul Volkswagen, ar fi interesat de o intrare în Formula 1.

Related posts